English Svenska
Material och tillverkning
Vi har alltid haft som mål att ha produkter med kvalitet och funktion som passar vardagslivet. Men vi vill också att det skall se och kännas lyxigt. Våra produkter skall kunna användas inte bara ett eller två år utan en lång period genom hela livet. Vi är noga med val av material och väljer alltid de mest kvalitativa tygerna som vi kan hitta. De har alla den vattentäthet, värmande-/smutsavvisandeförmåga som vi kräver.

Tillverkning:
Monimos produkter är tillverkade i Estland och Litauen.
Vi samarbetar med fabriker som tänker på miljön och har bra arbetsmiljö.

Material

Yttertyg:
 Vårt yttertyg är tillverkat i Sverige och certifierad för Öko-Tex Standard 100. Den är av en högteknologisk väv som bygger på mikrofiberteknik. Väven har unika egenskaper som vindtäthet, vattentäthet, andningsbar samt vattenavvisande förmåga. På grund av fiberns egenskaper blir tyget också lättskött med en värmebevarande förmåga. Väven klarar en vattenpelare på 5000 mm.

Fuskpäls:
Vår päls tillverkas i Kina. Vår agent åker regelbundet och besöker fabrikerna på plats. De följer i sin tillverkning direktiven (C2 Annex EC 67/548). Vilket innebär att pälsen är helt fri från förbjudna ämnen.

Övrigt material:
Så som dragkedjor, tryckknappar är alla tillverkade i Sverige.

Material och tillverkning


Blogg
Copyright © 2015 Monimo
ViArt - PHP Shopping Cart